Select Page

Juryen

Niklas Sivelöv

PIANIST/KLAVERPROFESSOR, DKDM
Niklas Sivelöv er klaverprofessor på DKDM. Han har studeret ved Kungliga Musikhögskolan i Stockholm, hvorfra han debuterede som solist i 1991. Siden fortsatte han sine studier i Helsinki, Bukarest og London.

Hans repertoire strækker sig fra Bach, Beethoven og Schubert til Bartók, Prokofjev og Per Nørgård foruden egne kompositioner. Han er desuden en af de få klassiske pianister, som også mestrer kunsten at improvisere. Sivelöv har udgivet flere cd’er, der både har været en succes hos musikkritikere og publikum.

Niklas Sivelöv har spillet koncerter verden over og givet masterclasses i Spanien, Finland, Portugal, England og USA. Endvidere har han vundet mange prestigefyldte priser.

Professor James F. Giles fra Northwestern University udtaler om Niklas Sivelövs masterclass:
“It was great to have you here. The class was wonderful and the students were very happy with your teaching. I admired your excellent comments and honest musical values. Your demonstrations were also impressive.”

LÆS MERE OM NIKLAS SIVELÖV HER

Kirsten Buhl Møller

SANGER / PROFESSOR, DKDM

Kirsten Buhl Møller underviser i sang ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium og ved Operaakademiet. Hun er uddannet ved DKDM med debut i 1974 og operadebut i 1975 og har siden haft en vidtstrakt karriere med koncerter i ind- og udland. Vigtige roller tæller bl.a. Cenerenrola (Rossini) Cherubino (Figaros bryllup), Dorabella (Cosi fan tutte), La Perichole (Offenbach) og Pernille (Maskarade). Kirsten Buhl Møller har i en årrække været tilknyttet Den Jyske Opera og har desuden medvirket i tv-operaer og talrige uropførelser.

Kirsten Buhl Møller har været ansat ved DKDM siden 1980, fra 1995 som professor. Hun har uddannet en lang række sangere, der siden er slået igennem på de internationale scener. Hun har desuden været gæstelærer ved Musikhögskolan i Stockholm, Conservatoire Nationale Supériore, Paris, Royal Northern College of Music, Manchester og Estonian Academy of Music and Theater, Tallin, ligesom hun via distance learning samarbejder med Sibelius Akademiet, Helsinki, Manhattan School of Music, New York og Cleveland Institute of Music, Cleveland. Derudover er hun medlem af juryer ved sangkonkurrencer nationalt og internationalt.

Toke Lund Christiansen

Juryformand/Solistforeningen af 1921

Toke Lund Christiansen er uddannet ved DKDM med fortsatte studier i London og Paris hos William Bennett og Marcel Moyse. Er tidligere ansat som solofløjtenist i DR SymfoniOrkestret og kunstnerisk konsulent ved Storstrøms Kammerensemble. Har bl.a. indspillet samtlige værker for fløjte af Kuhlau, Roussel, Ibert og Saint Saëns samt Carl Nielsens fløjtekoncert med DR SymfoniOrkestret dirigeret af Michael Schønwandt.

Har komponeret adskillige værker for forskellige kammerbesætninger. Mest kendt er Tango Fantasia for fløjte og klaver (WH). Har desuden udgivet en række bøger om musik, bl.a. “Udsigt til Musik” (Gyldendal), “Holberg og musikken”, “Mozarts øre og andre fortællinger” samt “Spredt bifald, et år med DR Symfoniorkestret” (Forlaget Vandkunsten).

Tove Lønskov

PIANIST / DET DANSKE SANGSELSKAB

Tove Lønskov er en af Danmarks mest efterspurgte pianister. Siden begyndelsen af hendes mangesidige karriere er hun med succes gået ind i alle pianistiske områder.

Tove Lønskov er en passioneret underviser og afholder jævnligt masterclasses i Danmark og i udlandet, både i solo-klaver og i Lied-interpretation for sangere og akkompagnatører.

LÆS MERE OM TOVE LØNSKOV HER

Andreas Schmidt

Singer/ Hochschule für Musik und Theater MünchenAdvanced settings.

Eva Hess Thaysen

Sanger/Det Danske Sangselskab

Eva Hess Thaysen er adjunkt og uddannelsesleder ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium. Debuterede som operasanger i 1988 og sang frem til 2004 over 40 roller på scenen, primært på Den Jyske Opera. Har været solist med alle danske symfoniorkestre samt Royal Liverpool Philharmonic, Den Polske Nationalradios Symfoniorkester og Malmö Symfoniorkester. Har indspillet adskillige CD’er med flere af disse orkestre. Har desuden været særdeles aktiv på den eksperimenterende musik- og teaterscene herhjemme og i udlandet.

Lied-genren har altid haft en fremtrædende plads i EHT’s hjerte og siden 2000 har hun, som formand for Det Danske Sangselskab, arbejdet for dens udvikling og udbredelse i Danmark. I 2005 vendte EHT tilbage til Det Kongelige Danske Musikkonservatorium for at tage en uddannelse som Master i elite sangpædagogik, og hun har siden da fokuseret sit virke omkring undervisning af unge sangere, bl.a. på Bel Canto Institute i Firenze, hvor hun i år fejrer 10 års jubilæum som sanglærer.

LÆS MERE OM EVA HESS THAYSEN HER

Helmut Deutsch

Pianist/Hochschule für musik Frankfurt am main

Helmut Deutsch har fungeret som akkompagnatør for mange af verdens bedste musikere og sangere. Helmut Deutsch begyndte sin karriere som akkompagnatør for den berømte sopran Irmgard Seefried. Han har siden ledsaget anerkendte sangere som bl.a. Olaf Bär, Peter Schreier, Brigitte Fassbaender, Bo Skovhus, Angelika Kirchschlager, Matthias Goerne, Thomas Quasthoff og Hermann Prey, med hvem han havde et 12 år langt samarbejde.

I øjeblikket samarbejder Helmut Deutsch med: Diana Damrau, Jonas Kaufmann, Michael Volle, Mauro Peter.

Helmut Deutsch underviste fra 1967-1979 ved Musikhochschule Wien og er nu professor ved Hochschule für Musik und Darstellende Kunst Frankfurt am Main og Universität Mozarteum Salzburg.

LÆS MERE OM HELMUT DEUTSCH HER